מצד אחד, כמעט כל התמונות שלנו מצולמות בנייד – האירועים, הטיולים, ההופעות, ההפתעות… מצד שני, אנחנו לא תמיד מצליחים להגיע בנייד לאיכות תמונה טובה כמו במצלמה "אמיתית". אז מה עושים? הנה חמשת הטיפים הבסיסיים ביותר שאתם חייבים לזכור לפני שאתם לוחצים קליק:
אתם לא, אנחנו חוזרים – לא צלמים מקצועיים.
כשתרצו תמונות מקצועיות של הקולוסאום ברומא, של ההופעה של קולדפליי בניו יורק או של הבניאס, תמיד תוכלו להוריד אותן מגוגל. כל הרעיון בתמונות ש*אתם* מצלמים הוא המראה האותנטי. אל תנסו לצלם “מושלם”, אלא תנו את הטאצ’ האישי המיוחד שלכם.
NOFILTER? אל תאמינו לאף אחד
95% מהתמונות שאתם רואים ברשת או באלבומים עברו עריכה כזו או אחרת, ולכן בצילום הקפידו בעיקר שכל מה שאתם רוצים שיופיע בתמונה – אכן יהיה בה. את השאר, תמיד אפשר לשפר.
10 אצבעות לי יש? השתמשו בהן
למרות כל האמור בסעיפים הקודמים, מה שכן מאוד חשוב הוא לצלם תמונה חדה ולא מטושטשת. אחת הטכניקות החשובות ביותר להשגת חדות היא להקפיד על יציבות הנייד בעת הצילום. ולכן, אפילו שזה נוח יותר לצלם ביד אחת, השתמשו גם ביד השנייה כדי לייצב את המצלמה. במיוחד כשמצלמים בתנאי תאורה לא טובים…
אפרופו תנאי תאורה לא טובים, מילה אחת על פלאש – אל.
כלומר, השתדלו להשתמש בו רק אם אין ברירה. הפלאש של הטלפונים הניידים אינו איכותי, “שורף” את האובייקט המצולם ומעלים לחלוטין את הרקע שלו. זכרו שאחרי הצילום, תמיד ניתן להבהיר את התמונה בעריכה.
והטיפ שיחסוך לכם המון זמן אחר כך
שמרו רק את התמונות הטובות! נכון, מקום אחסון לא חסר, ותמיד אפשר לדחות את המשימה לאחר כך, אבל בינינו, מי באמת עושה אותה אחר כך? ואז מגיע הרגע שאתם רוצים לעצב אלבום, וצריך לפנות שבוע מהחיים רק כדי לסנן את התמונות. צילמתם ארבע תמונות של אותה סיטואציה? עברו עליהן מיד והשאירו רק את הטובה ביותר, ככה גם תרוויחו מקום בנייד וגם תחסכו זמן אחר כך.